Herstel Europese beurzen zet door

© ANP/Koen van Weel

De Europese beurzen zijn woensdag hoger geopend, waarmee werd voortgeborduurd op het dinsdag ingezette herstel van de eerdere zware verliezen door de brexit. De beurshandel in Europa trekt zich op aan de hogere slotstanden in New York en Azië.

ANP

De AEX-index in Amsterdam noteerde kort na aanvang een winst van 1,4 procent op 423,28 punten. De MidKap won 1,4 procent tot 597,52 punten. In Parijs, Frankfurt en Londen werden winsten behaald tot 1,6 procent.

In de AEX was staalconcern ArcelorMittal de sterkste stijger met een plus van ruim 4 procent. Obligatiehouders van ArcelorMittal hebben verder voor ruim 576 miljoen dollar aan obligaties aangeboden aan de staalgigant. Het voornemen om de leningen vervroegd af te lossen werd twee weken geleden aangekondigd.

Brouwer Heineken (min 0,4 procent) was de enige daler bij de Amsterdamse hoofdfondsen, na een adviesverlaging door HSBC.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal