Tien buitenlanders gedood bij aanslag Istanbul

Print
Tien buitenlanders gedood bij aanslag Istanbul

Afbeelding: ANP

Bij de terroristische aanslag dinsdagavond op de luchthaven Atatürk van de Turkse stad Istanbul zijn tien buitenlanders gedood en drie personen met meer dan één nationaliteit om het leven gekomen.

Dat liet het gouvernement van Istanbul weten. Het ziet ernaar uit dat er geen Nederlandse slachtoffers te betreuren zijn.

Bij de aanslag die werd gepleegd door drie zelfmoordterroristen vielen 41 doden en bijna 240 gewonden. Meer dan honderd gewonden hebben het ziekenhuis al kunnen verlaten.

Onder de omgekomen slachtoffers zijn volgens de autoriteiten vijf Saudi's, twee Iraki's, een Chinees, een Iraniër, een Jordaniër, een Oekraïner, een Oezbeek, en een Tunesiër. Drie van hen hadden ook een Turks paspoort.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen