Man gooit water over olympische vlam

© AD

De tocht van de olympische vlam heeft opnieuw voor een incident gezorgd in Brazilië, waar over ruim een maand de Olympische Spelen van start gaan. Een man die langs het parcours stond, gooide een emmer water over de fakkelloper. Hij werd gearresteerd en riskeert drie jaar cel.

AD

Het incident deed zich voor in de Braziliaanse stad Maracaju. Toen de karavaan met de fakkelloper er passeerde, stond Marcelino Mateus Silva Proença langs het parcours te wachten met een emmer water. Nadat hij de emmer over de man met de fakkel gooide zette hij het op een lopen. De 27-jarige Braziliaan kon worden gearresteerd. Na het betalen van een boete werd hij weer vrijgelaten. Er hangt hem wel een celstraf van zes maanden tot drie jaar boven het hoofd.Tegen de politie vertelde Proença dat zijn stunt - de vlam doofde overigens niet - deel uitmaakte van een weddenschap. Op zijn Facebookpagina kondigde hij zijn snode plannen al aan. ,,Wachten tot de toorts passeert", luidde het onderschrift bij een foto van een man die een emmer water draagt.Vorige week draaide de tocht van de olympische vlam door Manaus uit op een ander incident. Een geketende jaguar - voor de gelegenheid aangevoerd als mascotte - brak na de officiële ceremonie los en dreigde een soldaat aan te vallen. Het dier werd afgemaakt, met een stroom aan kritiek tot gevolg.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal