Aantal van de 24 vermiste kinderen in Wales gevonden

Print
Aantal van de 24 vermiste kinderen in Wales gevonden

Een grot in Becon Beacons. Afbeelding: AD

Een groep van ongeveer 24 kinderen is woensdagmiddag verdwenen in een bergachtige streek met grotten in Wales.

Inmiddels zijn er een aantal van de kinderen gevonden door een helikopter van de kustwacht. Hoe het met hun gaat is nog onduidelijk.

Volgens de BBC speelt de vermissing zich af in de regio Brecon Beacons, ten noorden van Swansea. De autoriteiten hebben inmiddels nabij Tafarn Y Garreg een zoektocht ingezet naar de kinderen. Zowel de politie als drie gespecialiseerde groepen reddingswerkers voor de bergen nemen daaraan deel. 

Mist
Aanvankelijk werd gemeld dat de scholieren een grot waren ingegaan, maar nu wordt aangenomen dat de groep bovengronds verdwaald is. De hulpverleners denken te weten waar de vermiste kinderen zich bevinden. Mogelijk is de groep de weg kwijtgeraakt vanwege de laag hangende bewolking in de regio. 

Onderkoeling
Volgens de BBC lijden twee van de jongeren mogelijk aan onderkoeling. Rond één uur kwam de hulproep bij autoriteiten binnen. Sindsdien is er periodiek telefonisch contact met de groep.

De luchtmachtbasis in Saint Athan in Wales heeft een helikopter naar het gebied gestuurd die aan de zoektocht deelneemt.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →