Tractor-slaper de cel in voor stalken vriendin

© HBVL

De rechtbank in Hasselt heeft woensdag een 53-jarige man uit Diepenbeek veroordeeld tot negen maanden cel, waarvan drie met uitstel, voor het stalken van zijn ex-vriendin.

HBVL

De man is hardleers, want het was al de derde keer dat hij zich bij de rechter moest verantwoorden. Eerder kreeg hij al zes maanden cel. Toen belde hij zijn dochter dat hij zelfmoord ging plegen, maar eerst het hele gezin de kop zou afsnijden.

Bij zijn laatste bezoek aan de rechtbank beloofde hij beterschap. “Ik wil mijn kinderen weer zien. Nu gaat het stoppen. Het is genoeg geweest.” Het laatste misdrijf was op 3 mei toen hij een afvalcontainer door een venster van het slachtoffer gooide. Sindsdien zit hij in voorlopige hechtenis.

Daarvoor zat de man aan de grond en bracht hij zijn nachten door in een tractor. Om van het uitstel te genieten, moet de Diepenbekenaar een behandeling volgen voor zijn relationele en alcoholproblematiek. Daarnaast mag hij zich niet meer begeven in een straal van 250 meter rond het slachtoffer. Aan de vrouw is hij een schadevergoeding van zo'n 1900 euro verschuldigd.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal