Doodgeschoten man raakte verstrikt tussen Filipijnse vrouwen

© Facebook

De 74-jarige Henk Nuijts is op het Filipijnse eiland Biliran in zijn auto vermoord, terwijl zijn 11-jarige zoontje naast hem zat. Beschuldigende vingers wijzen naar zijn twee Filipijnse vrouwen.

Victor Schildkamp/AD

Een kleinzoon van het slachtoffer bevestigt wat Filipijnse media melden: het gaat om Henk Nuijts, een Nederlandse zakenman van 74-jaar. Afgelopen zondag reed hij met zijn 11-jarige zoontje Jake én zijn nieuwe vriendin van 22 in de plaats Naval op het eiland Biliran, toen er plotseling een motorrijder naast de auto opdook die het vuur opende. Nuijts overleed later in het ziekenhuis.Zijn zoontje werd naar verluidt in de borst getroffen, maar is voor zover bekend buiten levensgevaar. Hij ligt nog in het ziekenhuis. Nuijts' jonge vriendin bleef ongedeerd.RelatieWie was de opdrachtgever voor de schutter? Zowel op de Filipijnen als in Nederland wijzen familie en bekenden van Henk Nuijts naar de twee Filipijnse vrouwen met wie hij een relatie heeft. Nuijts leefde al jaren op de Filipijnen. Zijn Nederlandse kleinzoon Stevie (25) is een afstammeling uit de tijd dat zijn opa Henk nog met een Nederlandse getrouwd was. Alweer enkele decennia geleden ontmoette de zakenman de Filipijnse Jigie, die meer dan een kwart eeuw jonger is. Met haar kreeg hij zoontje Jake dat tijdens de schietpartij in de auto zat. ,,Maar een paar maanden geleden kwam hij ineens een 22-jarig grietje tegen'', zegt Stevie. ,,En daardoor liep zijn relatie met Jigie in de soep. Jigie is sinds korte tijd ook in Nederland, om te werken. Maar ze waren nog getrouwd.''

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal