Wout Poels klaar voor Tour: gewoon weer knechten

Print
Wout Poels klaar voor Tour: gewoon weer knechten

Afbeelding: ANP/Bas Czerwinski

Ondanks zijn imponerende zege in Luik- Bastenaken-Luik is Wout Poels in de Tour de France ‘gewoon’ weer helper van Chris Froome. Toch bevalt het hem zo goed bij Sky dat de Limburger het liefst zo snel mogelijk bijtekent.

Wout Poels landde de afgelopen week in het Criterium du Dauphiné netjes met beide benen op de grond (al kun je je afvragen of de broodnuchtere Limburger ooit gezweefd heeft). De winnaar van Luik-Bastenaken-Luik moest 'gewoon' volle bak knechten voor Chris Froome. Precies dezelfde taak krijgt hij ook in de Tour de France, die zaterdag van start gaat.

En dat doet hij zonder morren. ,,Ik heb er geen moeite mee om deze rol op me te nemen. Vorig jaar kon ik Chris in de laatste week goed bijstaan en dat gaf een enorme kick.” In de klim naar Alpe d’Huez loodste hij zijn kopman door diens zwakke moment, en hielp hem aan de eindzege.

De functie van schaduwkopman, die Geraint Thomas vorig jaar op zich nam, zit er ook dit jaar niet in. ,,Ik denk dat Thomas dezelfde rol krijgt als vorige Tour. Het is gewoon een feit dat er bij onze ploeg veel steengoede renners rijden en dat ik niet zomaar voor eigen kans kan gaan.”

De Dauphiné had Poels kunnen aangrijpen om aan te tonen dat hij een hele week consistent op topniveau kan koersen, maar in de eerste bergrit liet hij een steek vallen. In de laatste etappe reed de inwoner van Meerlo wel weer met de besten mee.

Benieuwd wat Poels zoal doet om te ontspannen en weten waarom hij zo weinig lastig heeft van druk? Lees het complete interview in de digitale krant.