Meisje van 13 doodgestoken door jongen van 17

Print
Meisje van 13 doodgestoken door jongen van 17

Afbeelding: EPA/Abed Al Hashlamoun

Een zeventienjarige Palestijn heeft donderdag in de nederzetting Kiryat Arba, bij Hebron op de Westelijke Jordaanoever, een meisje van dertien neergestoken in haar huis.

Hij verwondde ook een te hulp gesnelde bewaker voordat hij zelf werd doodgeschoten, zei het leger. Het meisje werd in zorgwekkende toestand overgebracht naar een ziekenhuis, waar zij overleed.

Slaapkamer
De dader klom over een hek en drong een huis binnen, waar het meisje nog in haar slaapkamer was, zei de voorzitter van de gemeenteraad tegen de legerradio.

In de afgelopen acht maanden hebben Palestijnen 33 Israëliërs en twee Amerikanen gedood, de meesten bij aanvallen met messen op straat. Israëlische veiligheidstroepen doodden ten minste 198 Palestijnen, van wie 134 volgens Israël terwijl ze een aanval uitvoerden.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →