Wisselingen in top VDL Groep

Print
Wisselingen in top VDL Groep

VDL Nedcar-directeur Joost Govaarts spreekt tijdens de heropening van VDL Nedcar. Afbeelding: ANP/Marcel van Hoorn

De top van het Eindhovens familiebedrijf VDL Groep staat de komende periode de nodige wisselingen te wachten.

Eerder was al bekend dat president-directeur Wim van der Leegte per 1 november zal worden opgevolgd door zoon Willem. Financieel directeur Jan Karssen en adjunct-directeur Wim van Bakel bereiken de pensioengerechtigde leeftijd en stoppen.

Adviseurs
Karssen, die ook directeur is van VDL Nederland, zal in de loop van 2017 terugtreden. Voor Van Bakel eindigt het werkzame leven 1 augustus. Beiden zullen als adviseur aan VDL verbonden blijven. Wim van der Leegte treedt toe tot de raad van commissarissen.

Leiding
Daarnaast werd bekend dat adjunct-directeur Joost Govaarts, die tevens de leiding heeft over VDL Nedcar per 1 januari terugtreedt uit het directieteam. Paul van Vroonhoven wordt de nieuwe financieel eindverantwoordelijke. Hij was vele jaren de externe accountant van het bedrijf. De toekomstige directie van VDL Groep bestaat uit zeven personen. Naast voorzitter Willem van der Leegte en Van Vroonhoven zijn dat Jennifer van der Leegte, Pieter van der Leegte, Wim Maathuis, Jan Mooren en Theo Toussaint.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →