Eis: ruim 10 jaar voor jacht op 'mooie blondines'

Print

Afbeelding: Stefan Koopmans

Justitie eist 10 jaar en 8 maanden gevangenisstraf tegen Piëtro T. (38) voor vier pogingen tot verkrachting en vrijheidsberoving.

Piëtro T. (38). Op papier Italiaan, maar geboren en getogen in Duitsland. In 2000 is hij daar al veroordeeld voor een gevangenisstraf van negen jaar voor het verkrachten van een vrouw en het ontvoeren van twee andere vrouwen. Sindsdien mag hij dat land niet meer in en verblijft hij in Nederland. Daar begon hij drugs te verkopen aan prostituees op de Kaldenkerkerweg in Venlo. Hij wilde daar in natura voor betaald worden. Prostituees die seks met hem hadden, verklaarden dat ze meerdere keren door hem gedrogeerd werden en daarna anaal verkracht zijn. Op de telefoon van T. stonden meerdere filmpjes waarin mannen seks hadden met gedrogeerde vrouwen. Piëtro T. was nog getrouwd toen hij Nicole H. (26) in 2010 leerde kennen. H. verbleef veel in de woning in Kessel waar T. met zijn vrouw woonde. H. verstopte zich in de kelder, schuur of meterkast als de echtgenote van T. was teruggekeerd in huis. Samen hebben ze een zoontje van bijna drie jaar oud.

4 jaar cel voor Nicole H.
T. probeerde samen met zijn vriendin H. diverse meisjes in Noord-Limburg te ontvoeren. De rechtbank in Roermond veroordeelde Nicole H.  eerder al tot vier jaar celstraf. H. werkte mee aan de plannen van haar toenmalige vriend T. om twee meisjes uit Maasbree en Malden te ontvoeren en te verkrachten. De 26-jarige vrouw moest ook bijna drieduizend euro schadevergoeding betalen aan het slachtoffer uit Maasbree.

Blondines
Het tweetal was bewust op zoek naar ‘mooie blondines’. In een telefoongesprek komt dat duidelijk naar voren. Hij herinnert de uit Nettetal afkomstige H. aan de afspraak dat ze samen een „mooie blondine zouden gaan halen.” Maar door H.’s verslaving aan de drug GHB „kunnen ze niemand pakken”, bijt T. haar toe. Ze valt in de auto telkens in slaap. T. dreigt voortaan zelf op pad te gaan. Dat vindt H. geen goed idee. Ze wil er zelf ook wat van meekrijgen. H. vertelt T. dat ze met hem zal meewerken.

 

Reconstructies

2012
Venlo

In de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 september 2012 fietst een 19-jarige studente samen met een vriendinnetje terug naar huis van een avondje stappen in Venlo. Op de Maasbrug nemen de twee afscheid van elkaar. In Hout-Blerick merkt de studente, die haar weg naar huis inmiddels alleen heeft voortgezet, op dat een auto haar twee keer passeert en verderop stil gaat staan. Als ze langsfietst hoort ze voetstappen. Een man duikt op en maant haar met pepperspray tot stoppen. Hij geeft haar bovendien een forse klap in het gezicht. “Ik wil seks met je”, zegt hij. Hij werpt haar tegen de grond en probeert haar te bedwelmen met chloroform. De studente weet de man van zich af te duwen. Ze schreeuwt. Daarop neemt hij de benen. De man vergeet het witte dopje van zijn fles chloroform.
 

2013
Tienray

In de nacht van vrijdag 30 op zaterdag 31 augustus fietst een 22-jarige vrouw uit Swolgen alleen naar huis nadat ze in Horst op stap is geweest. Op de Tienrayseweg ziet ze een kleine, grijze, hoekige auto schuin in de berm staan. Opeens duikt er een man op. Hij sleurt haar de auto in. Een andere vrouw zit achter het stuur. Op de achterbank denkt het slachtoffer aan ontsnappen. Terwijl de auto nog rijdt, trekt ze de deur open en springt eruit. De man grijpt haar bij de haren en sleurt haar meters mee. Toch weet de vrouw te ontsnappen.   

 

2014
Sevenum

Het is 21 november 2014, half tien in de ochtend. Een 17-jarig meisje uit Maasbree ontsnapt ternauwernood aan een ontvoering. Op de Goenjeweg wordt ze op weg naar school van haar fiets gesleurd door een gewapende man met een bivakmuts. Ze krijgt een aantal klappen in het gezicht en wordt in de kofferbak van een zwarte Renault Scenic gelegd.  Ze weet via de achterbank te ontsnappen uit de auto. Op de plek waar het meisje werd ontvoerd worden spullen aangetroffen van de dader. Het DNA op de spullen blijkt te matchen met het witte dopje.

Nasleep
De jonge vrouwen uit Swolgen en Maasbree die in 2013 en 2014 ontkwamen aan hun ontvoerders hebben nog iedere dag last van die gebeurtenissen. Pas een tijdje na de ontvoering op 31 augustus 2013 ging het slechter met haar, zo vertelt de jonge vrouw uit Swolgen: „Ik werd onzeker. Sliep wekenlang met het licht aan. Was bang in het donker. Vertrouwde niemand meer. En deed alle deuren in huis altijd op slot.” De vrouw kreeg haar leven weer op de rit dankzij een psycholoog en kon de mislukte ontvoering vergeten. Totdat verdachten Nicole H. en Piëtro T. werden aangehouden. „Alles kwam weer naar boven en ik moest terug naar de psycholoog. Hierdoor ben ik een ander persoon geworden. Ook kon ik mijn opleiding niet afmaken. Het is heel frustrerend dat er nog geen einde aan deze zaak is gekomen.”


Het meisje uit Maasbree die in 2014 ontsnapte tijdens haar ontvoering in Sevenum herinnert zich het voorval als de dag van gister. „Het is een jaar geleden maar het lijkt pas een week. Ik denk er nog iedere dag aan en ben bang dat dit me nog een keer gebeurt. Ik kan me slecht concentreren op school en ben alleen maar auto’s in de gaten aan het houden. Ook ben ik bang voor lichtgetinte mannen. Hierdoor kan ik niemand meer vertrouwen.”

 

Lees hier: Officier van Justitie maakt rekenfout

 

 

 

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →