Fransman Puel volgt Koeman op bij Southampton

Print
Fransman Puel volgt Koeman op bij Southampton

Claude Puel Afbeelding: ANP

Claude Puel volgt Ronald Koeman op als trainer van Southampton. De 54-jarige Fransman ondertekende donderdag een driejarig contract bij de club uit de Engelse Premier League.

Puel komt over van Nice. Hij leidde die club naar de vierde plaats in de Franse competitie. Puel was vier seizoenen werkzaam bij Nice. De oud-speler van AS Monaco, waarvoor hij tussen 1979 en 1996 meer dan zeshonderd wedstrijden speelde, is hoofdtrainer sinds 1999. Van 1999 tot 2001 had hij AS Monaco onder zijn hoede, van 2002 tot 2008 Lille en van 2008 tot 2011 Olympique Lyon. Met die laatste club bereikte Puel, die bij Southampton dus aan zijn eerste buitenlands avontuur begint, in 2010 de halve finale van de Champions League.

Southampton zocht een opvolger, nadat Koeman onlangs de overstap had gemaakt naar Everton. Met Koeman eindigde Southampton afgelopen seizoen als zesde en het jaar daarvoor als zevende.

Bij Southampton spelen onder anderen Virgil van Dijk, Jordy Clasie en Cuco Martina. De club versterkte zich afgelopen weekeinde met Nathan Redmond, een 22-jarige vleugelspits die voor zo'n 10 miljoen pond (ruim 13,5 miljoen euro) overkomt van Norwich City. Daartegenover staat het vertrek van Sadio Mané. De 24-jarige aanvaller maakte de overstap naar Liverpool.