Lichaamsdelen aangespoeld op Olympisch strand Rio

Print
Lichaamsdelen aangespoeld op Olympisch strand Rio

Een Braziliaanse agent bekijkt een van de lichaamsdelen die gisteren aanspoelden op het strand in Rio de Janeiro. Afbeelding: Getty Images

In de Braziliaanse stad Rio de Janeiro zijn woensdag lichaamsdelen aangespoeld op een Olympisch strand. Het zou om onder meer een voet en een arm gaan. Op het strand worden volgende maand beachvolleybalwedstrijden gehouden.

De Braziliaanse politie denkt dat de lichaamsdelen afkomstig zijn van een jong volwassene. Over de identiteit van het slachtoffer of de oorzaak van zijn of haar dood is nog niets bekend. Mogelijk was de omgekomen persoon slachtoffer van het bendegeweld in de stad.

Terwijl de Olympische Spelen over 36 dagen beginnen, is het allesbehalve veilig in Rio de Janeiro. De stad wordt geteisterd door toenemende criminaliteit van bendes in achterstandswijken.

Om de veiligheid tijdens de Olympische Spelen te kunnen waarborgen heeft de Braziliaanse regering 85.000 extra agenten ingezet. 

Problemen
Het bendegeweld is niet het enige probleem waar de Braziliaanse autoriteiten mee kampen. Het Zuid-Amerikaanse land zit middenin een politieke en financiële crisis. 

De gouverneur van Rio de Janeiro zei deze maand dat hij bang is dat de Olympische Spelen mislukken als de regering niet snel met meer geld over de brug komt.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →