Festivalgangers razend: “Geen plek op camping”

Print
Festivalgangers razend: “Geen plek op camping”

Afbeelding: Twitter

De organisatie van Rock Werchter was erop voorbereid en toch blijkt op de eerste dag van het festival dat er te weinig ruimte beschikbaar is om de duizenden bezoekers op een van de campings onder te brengen.

Festivalgangers melden op sociale media dat er geen plaats meer is op hun camping. “We staan in urenlange files en veel campings zijn al bezet, terwijl er nog duizenden mensen met campingticket geen plekje hebben”, klinkt het.

In de aanloop naar de 42ste editie van Rock Werchter waren er al heel wat parkeerproblemen. Als gevolg van wateroverlast werd het aantal parkeerplaatsen in de buurt van Werchter gehalveerd van 20.000 tot 10.000, wat in de loop van de dag vooral in Haacht tot grote verkeersproblemen leidde.

Ondanks het feit dat de parkeerplekken voorbehouden waren voor festivalgangers met een campingticket, waren die in Haacht al snel vol.

Ongenoegen
Die problemen zorgen voor veel ongenoegen bij de festivalgangers. Nadat ze met moeite een parkeerplaats bemachtigd hebben, moeten ze opnieuw aanschuiven. Deze keer voor een plekje op de camping. Dat blijkt uit berichten op sociale media.

Festivalbezoekers worden opgehouden door urenlange files en vinden geen plek op de campings, ook al zijn ze in het bezit van een toegangskaart. Klachten zijn er over de communicatie vanuit de organisatie, wat de chaos en onzekerheid alleen maar groter maakt. Ondertussen missen duizenden muziekliefhebbers de eerste uren van het festival.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →