Kees Jansma stopt als presentator

Print
Kees Jansma stopt als presentator

Afbeelding: ANP

Kees Jansma (69) gaat stoppen als presentator en programmamaker. De voormalige perschef van het Nederlands elftal doet komend seizoen drie programma's per week voor Fox Sports en zet dan een punt achter zijn televisieloopbaan.

,,Het moet niet zo zijn dat mensen zeggen: het is wel een beetje gedaan met hem, het wordt een beetje sneu. Daar ben ik angstig voor. Dan kun je beter zelf de regie bepalen", zegt Jansma die presentator is van 'De tafel van Kees', 'Natafelen met Kees' en in het nieuwe seizoen een reisprogramma krijgt, Made in de Eredivisie. 

ADO Den Haag
,,Ik ga twaalf afleveringen maken van buitenlandse sterren die groot zijn geworden in de eredivisie. We hebben net Henke Larsson gestrikt en Zlatan staat ook op ons lijstje", vertelt Jansma die volgend jaar 70 wordt. ,,Dan is het welletjes en zal ik hooguit op uitnodiging op televisie verschijnen." 

Jansma gaat in ieder geval tijd vrijmaken voor ADO Den Haag. De presentator wordt commissaris bij de Haagse voetbalclub. ,,Ik weet nog goed dat ik op m'n 57ste door de KNVB werd gevraagd om perschef te worden van het Nederlands elftal. Kwam ik met die mededeling aan bij mijn vader en noemde ik allerlei argumenten waarom ik het niet zou doen. Zei mijn vader: 'Maar  één ding heb ik niet gehoord: vind je het leuk?' Hartstikke leuk dus. Dat heb ik nu met ADO Den Haag ook. Hartstikke leuk. Den Haag en ADO, ze zijn leuker dan iedereen denkt."