Ibrahimovic naar Manchester United

Print
Ibrahimovic naar Manchester United

Afbeelding: AFP

Zlatan Ibrahimovic speelt komend seizoen voor Manchester United. De Zweedse topspits bevestigde donderdag via Instagram dat hij aan de slag gaat bij de Engelse topclub.

,,Het is tijd om de wereld te laten weten dat Manchester United mijn volgende bestemming is'', schreef Zlatan bij een plaatje van het logo van de 'Mancunians'.

De 34-jarige Zweed werd al wekenlang in verband gebracht met ManUnited, dat met manager José Mourinho als opvolger van Louis van Gaal op nieuwe glorietijden hoopt. Ibrahimovic was de afgelopen vier jaar bijzonder succesvol én trefzeker bij Paris Saint-Germain. De oud-Ajacied had met een aflopend contract op zak de clubs voor het uitzoeken. Hij tilde een beslissing over zijn toekomst echter over het EK heen.

Hereniging
Het Europese titeltoernooi in Frankrijk liep op een teleurstelling uit voor de Zweedse topspits. Zijn land werd in de groepsfase uitgeschakeld, waarna de oud-Ajacied stopte als international. Na 116 interlands en 62 doelpunten vond Zlatan het mooi geweest. Hij richt zich in de nadagen van zijn carrière volledig op zijn club. De eigenzinnige topspits wordt in Manchester herenigd met Mourinho, de Portugese trainer met wie hij eerder succesvol samenwerkte bij Internazionale.

Ibrahimovic hoopt ook in Engeland zijn reputatie als kampioenenmaker te kunnen waarmaken. De Zweed grossierde in het winnen van landstitels in Nederland (met Ajax), Italië (Juventus, Inter en AC Milan), Spanje (FC Barcelona) en Frankrijk (Paris Saint-Germain).

Alleen de Champions League ontbreekt nog altijd op zijn erelijst. Met ManUnited kan hij de belangrijkste Europese trofee voorlopig ook niet winnen, want onder Van Gaal greep de Engelse topclub afgelopen seizoen naast een startbewijs voor dat toernooi. (anp)