Teefje Tori sensatie op sociale media

Print
Teefje Tori sensatie op sociale media

Afbeelding: Instagram

Tori, een nog jong Bichon Frisé-teefje uit Zuid-Korea, is in korte tijd uitgegroeid tot een ware sensatie op sociale media. Het schattige hondje heeft vooral dankzij haar maffe föhnkapsel alleen al op Instagram ruim 70.000 volgers.

En dat allemaal sinds haar baasjes haar recent onder handen lieten nemen in een exclusieve trimsalon in de stad Daegu. Enige nadeel van haar vakkundig geschoren vacht: als Tori op een stoel slaapt lijkt ze op een kussen waar je makkelijk op zou gaan zitten.

Tori won al ettelijke prijzen met haar extreem aaibare voorkomen. Op sociale media wordt het viervoetertje nu al het allerschattigste hondje ter wereld genoemd. Hoe dan ook groeit haar aantal volgers nog bijna dagelijks en wordt haar kapsel wereldwijd door Bichon-eigenaren nagedaan. 

De Bichon Fisé is een hondenras dat oorspronkelijk afkomstig is uit Frankrijk. De kleine honden lijken wat op een Maltezer, maar zijn iets groter. Een volwassen dier is maximaal 30 centimeter hoog, weegt tussen de 5 en 10 kilo en de witte vacht vraagt intensieve verzorging zoals borstel, kammen en wassen. Volgens kenners is het krullerige haar van de hondjes erg bijzonder, omdat het vrij los hangt en een beetje lijkt op de vacht van Mongoolse geiten.