Turkije 'te veilig' om gratis te annuleren

Print
Turkije 'te veilig' om gratis te annuleren

Afbeelding: ANP

Bange toeristen kunnen hun strandvakantie in Turkije deze zomer niet gratis omboeken of annuleren. Reisbureaus krijgen daar veel vragen over na de dodelijke aanslag op de luchthaven van Istanbul, bericht de Telegraaf.

Grote touroperators als TUI, Neckermann en Corendon stelden tegenover de krant dat er geen negatief reisadvies geldt voor Turkse badplaatsen. ,,De populaire badplaats Antalya, waar de meeste Nederlanders heen gaan in Turkije, ligt bijna duizend kilometer van Istanbul'', aldus Corendon-topman Steven van der Heijden. ,,Daar is niks aan de hand.''

Mensen die niet meer naar Turkije durven, moeten daardoor de volle annuleringskosten betalen. Angst wordt ook niet gedekt door de annuleringsverzekering, tenzij het gaat om een 'all-risk verzekering'. Alleen voor vliegreizen met eindbestemming Istanbul zijn ANVR-reisorganisaties en vliegtuigmaatschappijen soepeler.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen