Belgische fans moeten bier weggooien

Print
Belgische fans moeten bier weggooien

Afbeelding: BELGA

Belgische voetbalsupporters die vrijdag de grens met Frankrijk oversteken, worden systematisch uit de files gehaald voor een controle. De Franse politie wil absoluut vermijden dat er vrijdagavond problemen ontstaan met dronken Belgen, en dus moeten de supporters hun meegebrachte bierflesjes uitgieten aan de grenspost. Nog snel een ad fundum plegen mag niet.

Duizenden Belgische supporters zijn op dit moment onderweg richting het stadion van Lille/Rijsel voor het duel tegen Wales vanavond. De kwartfinale van de Rode Duivels valt op dezelfde dag als de start van de vakantie-uittocht, en daardoor is het al een hele ochtend aanschuiven aan de grensovergang met Frankrijk. Sinds de aanslagen in Parijs is de overgang in Rekkem immers druk bewaakt en vinden er geregeld controles plaats.

Al zijn het vrijdag vooral mensen met tricolore vlagjes, schmink of voetbaltruitjes die eruit gehaald worden voor een nadere inspectie. Alle supporters moeten hun identiteitskaart tonen en worden gecontroleerd op het bezit van alcohol. Wie de grens dacht over te steken met een frigobox vol bierflesjes is eraan voor de moeite, en mag de hele inhoud leeg gieten.

In totaal zullen vrijdagavond 6.000 Belgische supporters plaatsnemen in het stadion om de wedstrijd van de Rode Duivels live te bekijken. In de fanzone aan het stadion kunnen nog eens 30.000 supporters binnen, en daarnaast verwacht Lille nog duizenden voetballiefhebbers die hun weg zoeken naar cafés in de stad.