Ontroostbare Buffon laat tranen vrije loop

© anp

Een ontroostbare Gianluigi Buffon liet zijn tranen de vrije loop na de nederlaag van Italië tegen Duitsland na een gelijke stand (1-1) en achttien strafschoppen in de kwartfinale van het EK. ,,Dit was bijna misdadig", doelde hij op een penaltyserie waar maar geen einde aan leek te komen. ,,We waren zo dichtbij weer een heldhaftige daad."

gmolin

Italië had titelverdediger Spanje al naar huis gestuurd op het EK. In de strafschoppenserie leek wereldkampioen Duitsland rijp voor de slacht. Buffon stopte een penalty van Thomas Müller en zag Mesut Özil en Bastian Schweinsteiger ook falen. Helaas voor heel Italië werd de spanning ook te veel voor Simone Zaza, Graziano Pellè, Leonardo Bonucci en Matteo Darmian.

,,Een paar keer dacht ik, nu gaan we winnen", bekende de 38-jarige doelman. ,,Maar helaas, dit doet echt pijn. We hadden misschien niet de beste spelers op dit EK, maar wel de beste ploeg. Dan kan je ver komen."

Van stoppen wil Buffon nog niet weten. Hij heeft het WK van 2018 al in zijn agenda gezet. Maar bij EURO 2020 is hij 42 jaar oud. ,,Ik had nu Europees kampioen moeten worden", zei hij.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee