Tijger doodt medewerkster dierentuin

© AD

Een medewerkster van de dierentuin van Benidorm is zaterdagmiddag dood gevonden in de kooi van een tijger die haar heeft aangevallen. Dat meldt het Spaanse Rode Kruis. De politie doet onderzoek, aldus AP.

AD

Toen de hulpdiensten rond 17 uur arriveerden in het park Terra Natura van Benidorm, bevond de tijger zich nog steeds in de kooi met de 37-jarige dierenverzorgster. Parkwachters verdoofden het dier met een pijltjesgeweer. In de kooi werd het lichaam van de vrouw aangetroffen. Wat zich precies heeft voorgedaan in de kooi, is nog niet bekend.Het park Terra Natura van Benidorm in de provincie Alicante presenteert zich op haar website als een dierenpark van de 'nieuwe generatie', die de natuurlijke habitat van elke diersoort recreëert. Het park telt meer dan 1.500 dieren in 200 verblijven. De dierentuin heeft nog niet publiekelijk op het incident gereageerd.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee