Meisjes leven zich uit op bushokje

© fotolia

De politie heeft zaterdag in Almere vier meisjes aangehouden wegens het vernielen van een bushokje vrijdag aan het Haydnplantsoen. De politie kwam de meiden van vijftien en zestien op het spoor via getuigenverklaringen.

ANP

Na verhoor op het politiebureau is het viertal weer naar huis gestuurd, meldde de politie zondag. Vervoerder Connexxion gaat ze ook civielrechtelijk aansprakelijk stellen voor de schade.

Het busvervoer in Almere heeft de laatste tijd te kampen met een reeks incidenten. In de nacht van donderdag werden opnieuw stenen gegooid naar een bus bij de halte Molenbuurt-Noord. Niemand raakte gewond, wel sneuvelde een ruit. Vrijdagmiddag probeerden passagiers een luik in een bus te openen. Toen de chauffeur er iets van zei, stak een van hen zijn middelvinger op. Ten slotte ging vrijdagmiddag de abri aan gruzelementen.

De politie zet al een aantal weken extra personeel in vanwege de incidenten rond het busvervoer. Er waren al zeven mensen aangehouden.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee