Verstappen: Fantastisch om tweede te worden

© anp

Max Verstappen eindigde vandaag als tweede na een fantastische inhaalrace in de Grand Prix van Oostenrijk. Tijdens het podiuminterview gaf de Nederlander aan dolgelukkig te zijn. ,,Dit is fantastisch."

AD

,,Het is fantastisch om tweede te worden op de Red Bull Ring met een Red Bull-auto", vertelt Verstappen. ,,Ik ben het team enorm dankbaar.",,Ik ben vanaf plek acht vertrokken en uiteindelijk tweede geworden. De hele race ging eigenlijk geweldig. Ik heb mijn eigen race gereden."Verstappen denkt niet dat de Grand Prix nog veel langer had moeten duren. ,,Ik kon Kimi tot aan de finish wel achter me houden, maar een rondje later had hij me echt wel ingehaald."Winnaar Lewis Hamilton werd op het podium uitgefloten. Waarschijnlijk vanwege zijn betrokkenheid bij de crash van Nico Rosberg. De crash wordt door de marshalls onderzocht, deze zou namelijk de schuld zijn van Rosberg zelf. Hamilton maakte zich niet druk om de fluitende fans. ,,Dat is hun probleem, niet mijn probleem. Ik ben hier om te winnen."

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee