Harry (1) neergeschoten met luchtbuks

© AD

In Bristol vecht Harry (1) voor zijn leven nadat hij vrijdag in zijn achterhoofd werd geschoten met een luchtbuks. Dat meldt de Daily Mail. Een vriend van zijn ouders was het wapen aan het schoonmaken en zei nog dat het niet geladen was. Dat bleek een vergissing. Het stel dat op Harry paste is aangeklaagd wegens zwaar lichamelijk letsel.

AD

Hulpdiensten moesten vrijdag rond vier uur uitrukken nadat er een melding was binnengekomen over een baby met een ernstige hoofdwond. De jonge Harry was op bezoek bij Jordan Walters en Emma Jane Horseman, waar hij vaker kwam om te spelen. Walters (24) haalde op een gegeven moment een luchtbuks tevoorschijn om deze schoon te maken. Volgens een vriend van het gezin zei hij ,,Maak je geen zorgen, hij is niet geladen". Toch ging het wapen af en de kogel boorde zich in het achterhoofd van Harry. Buren zeiden het kind te hebben horen 'gillen en gillen'. Omwonenden zijn geshockeerd. Een buurman zag hoe Harry werd afgevoerd. ,,Ik kon er niet van slapen, want ik kreeg het beeld niet uit mijn hoofd. De moeder rende er achteraan terwijl ze onder het bloed zat." Het kogeltje zit vast in de hersenen van het kind en zou al hersenschade hebben veroorzaakt. Harry wordt om die reden kunstmatig in coma gehouden.

VerklaringAmy Allen en Edward Studly, de ouders van Harry hebben vandaag een verklaring naar buiten gebracht. Ze geven aan dat het nog erg slecht gaat met Harry en bedanken voor de vele steunbetuigingen die ze hebben gekregen. Daarnaast vragen ze om het respect voor hun privacy, zodat ze de gebeurtenissen kunnen verwerken. De politie onderzoekt hoe het voorval heeft kunnen gebeuren. Detective Jonathan Deane zegt dat het voorlopig als nalatigheid wordt beschouwd. Volgens agenten is het stel dat op Harry paste aangeklaagd wegens zwaar lichamelijk letsel.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee