Spelers IJsland kijken al naar WK

© ANP

De spelers van het IJslandse voetbalelftal blikten zondag ondanks de ruime nederlaag (5-2) tegen Frankrijk in de kwartfinale van het EK met trots terug op een geslaagd toernooi. Maar middenvelder Gylfi Sigurdsson dacht ook al meteen verder.

ANP

,,We zijn erg trots. Het was een fantastisch toernooi voor een klein team zoals het onze. We hebben onszelf overtroffen en iets gepresteerd dat niemand verwachtte. Hopelijk ziet de toekomst er ook rooskleurig uit en kunnen we ons nog verder verbeteren. Tien tot vijftien spelers hebben de juiste leeftijd en kijken al uit naar de kwalificaties voor het wereldkampioenschap'', reageerde Sigurdsson.

Ook doelpuntenmaker Kolbeinn Sigthórsson was vooral trots. ,,Dit is geweldig. Ik denk dat we tegen de nieuwe Europees kampioen hebben gespeeld. Frankrijk speelde een fantastische wedstrijd. Onze verdediging was misschien niet zoals het hoorde maar we kwamen terug in de tweede helft en lieten zien dat we altijd kunnen scoren. We hebben aangetoond dat we karakter hebben en daar zijn we tevreden over'', aldus de oud-Ajacied.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee