'Nederlanders op de vlucht voor de regen'

© Foto: iStock

De tot dusver drijfnatte zomer in eigen land jaagt veel Nederlanders op de vlucht richting zuidelijke zonbestemmingen. Vooral reizen naar Griekenland en Spanje zijn veel meer in trek dan rond dezelfde tijd vorig jaar, meldde reisorganisatie TUI maandag.

ANP

TUI verwerkte afgelopen week bijna 80 procent meer reserveringen dan in dezelfde week vorig jaar. In Spanje, dat al het hele seizoen veruit de populairste bestemming is, lopen sommige populaire hotels volgens het bedrijf tegen de grenzen van hun capaciteit aan. Vooral eilanden als Gran Canaria, Mallorca en Tenerife wacht een Hollandse invasie.

Het aantal boekingen naar Griekenland is zelfs verdrievoudigd. Daar zijn nog voldoende kamers beschikbaar tegen schappelijke prijzen, stelt TUI. De vrees om op de Griekse eilanden met vluchtelingenproblematiek te worden geconfronteerd, is volgens de reisorganisatie flink afgenomen.

Concurrent Thomas Cook ziet eveneens een grote toename in boekingen in de afgelopen weken, waarin uitzonderlijk veel regen viel. ,,Veel mensen geven bij het boeken aan dat de onophoudelijke regen en het wisselvallige karakter van het weer doen besluiten om naar zonniger oorden te vertrekken', aldus de reisorganisatie.

Luchthaven Schiphol liet weten zich op te maken voor de drukste zomer aller tijden. De vakantieuittocht begint komende vrijdag, als in de eerste regio de scholen de deuren sluiten. Schiphol verwacht dan al meteen de eerste in een reeks van piekdagen. Reizigers kunnen maar beter rekening houden met topdrukte en wachtrijen, en doen er goed aan op tijd naar het vliegveld te komen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee