Jumbo sleept Heineken voor de rechter

© ANP

Jumbo stapt naar de rechter om Heineken tot leveren te dwingen. Via een kort geding probeert de supermarkt te bewerkstelligen dat Heineken de bestelde kratten bier bezorgt.

Annemieke van Dongen/AD

Jumbo beschuldigt Heineken ervan de supermarkt te boycotten omdat die het bier 'te goedkoop' zou aanbieden. Heineken beweert dat het niet voldoende kan brouwen om aan de grote vraag van Jumbo te voldoen.

50 vrachtwagensSinds eind mei verkoopt Jumbo elk tweede krat Heineken voor de helft van de prijs. Die 'seizoensaanbieding' is volgens een woordvoerder een groot succes. ,,We hebben 40 tot 50 vrachtwagens bier per week nodig, maar Heineken levert er maar 3.'' Heineken stelt dat zijn brouwerij 'deze enorme piek' niet aankan. ,,Midden in het hoogseizoen heeft Jumbo een extra vraag van bijna een miljoen kratten bij ons neergelegd. Dat is drie keer zoveel als we voor Jumbo gepland hadden'', zegt een woordvoerder. ,,Zelfs een grote brouwer als Heineken kan zo'n piek in de vraag niet van de een op de andere dag opvangen.''BoycotMaar Jumbo vermoedt dat dat niet de werkelijk reden is. Heineken zou ontevreden zijn, aldus de supermarktgigant. ,,Wij vermoeden dat Heineken vindt dat wij de kratten over een lange periode te goedkoop aanbieden", zegt een woordvoerster eerder. Uit onvrede zou Heineken de supermarkt nu treffen met een gedeeltelijke boycot. Heineken ontkent dat op zijn beurt.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee