'Clintons dreven hun personeel in spiraal van drank, drugs en prostituees'

© EPA

Laat Hillary Clinton niet opnieuw binnen in het Witte Huis, zeker niet als presidente van Amerika”, het zijn opmerkelijke, dreigende woorden van Gary Byrne, een gepensioneerd lid van de Secret Service, die in de jaren ’90 instond voor het welzijn van de Clintons in het Witte Huis. “Hillary was een tiran.”

HBVL

Byrne komt maandag naar buiten met zijn memoires ‘Crisis of Character’, maar het boek zorgde de afgelopen dagen al voor heel wat ophef in Amerika. Vooral de passages over de Clintons laten niemand onberoerd.

TemperamentZo beschrijft Byrne hoe hij plotseling botste op Bill Clinton die een jonge dochter van zijn vicepresident, Walter Mondale, de les aan het lezen was. Hillary wordt als een tirannieke vrouw omschreven, met een vulkanisch temperament en onvoorspelbare woedeaanvallen.

“Het ontbreekt Hillary Clinton aan integriteit en aan het juiste temperament om president te worden. Ze is impulsief, agressief en voelt zich verheven boven alles. We zouden ons allemaal moeten herinneren hoe de Clintons zich gedroegen in het Witte Huis. Het is onze eigen schuld als we dat opnieuw laten gebeuren.”

Bijbel“Hillary schreeuwde altijd zo luid dat elk gesprek tot buiten hoorbaar was. Soms verliet ze onaangekondigd het Witte Huis om te gaan joggen, gewoon om ons te pesten. Ooit gooide ze een bijbel naar één van ons. Sommige collega’s werden gek van de stress door hun gedrag. De Clintons dreven hen in een spiraal van drank, drugs en prostituees.”

De campagneleiders van Hillary Clinton hebben het boek al afgedaan als pure fantasie.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee