Chris Evans stopt per direct als presentator van Top Gear

© EPA

Chris Evans (50) is per direct opgestapt als presentator van het autoprogramma Top Gear. Dat heeft hij maandag via Twitter laten weten. ,,Ik heb het beste gegeven maar soms is dat niet goed genoeg.''

AD

Waarom hij stopt, vertelt Evans er niet bij. Het programma kampt al geruime tijd met tegenvallende kijkcijfers sinds Matt LeBlanc en medepresentator Chris Evans het stokje overnamen van Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May.

DieptepuntAfgelopen week keken er nog maar 2,7 miljoen Britten naar Top Gear, ongeveer de helft van het gemiddeld aantal kijkers in het vorige seizoen. Het programma bereikte afgelopen zondagavond een nieuw dieptepunt: slechts 1,9 miljoen mensen keken naar de laatste aflevering van dit seizoen, het laagste kijkcijferaantal sinds 2002.Dit is het eerste Top Gear-seizoen sinds het vertrek van Jeremy Clarkson. De BBC nam Top Gear op de schop nadat de Britse zender Clarkson ontsloeg vanwege het slaan van een producer. Daarop stapten ook Clarksons collega's Hammond en May op, ondanks hun jarenlange medewerking aan het populaire autoprogramma. Clarkson, Hammond en May maken tegenwoordig een programma voor Amazon.MisbruikDe BBC heeft maandag gezegd dat Chris Evans gewoon actief blijft als presentator tijdens zijn ochtendshow op BBC Radio 2, ondanks de vermeende aantijgingen van seksueel misbruik. Dat meldt the Guardian.Evans zou ondervraagd worden door de politie omdat hij beschuldigd zou zijn van seksueel misbruik. Althans, dat beweerde The Sun dit weekend. Volgens de Britse boulevardkrant heeft een voormalige collega van Evans aangifte gedaan tegen hem en zou de BBC voor het dilemma staan om de ochtendshow van de presentator wel of niet te moeten laten doorgaan.De BBC liet weten dat dit niet het geval was en dat Evans gewoon werkzaam blijft als presentator en dat zowel de omroep als Evans niet benaderd is door de politie.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee