Vermist meisje wellicht na 15 jaar teruggevonden

© HBVL

Op een kleine open plek in een groot bos op de grens van Thüringen en Beieren heeft een paddenstoelenplukker zaterdag een gruwelijke ontdekking gedaan. De man zag iets liggen in de aarde, en toen hij beter keek, bleken het lichaamsresten te zijn.

HBVL

De politie is er bijna 100% zeker van dat het gaat om Peggy Knobloch, een negenjarig meisje dat verdween in mei 2001, melden Duitse media.

“De ontdekte beenderen zijn zeer waarschijnlijk van Peggy”, dat was zowat het eerste wat de politie van Opper-Franken naar buiten bracht na de forensische onderzoeken en bevindingen op het plaats delict. De vondst zou eindelijk een einde maken aan de 15 jaar oude verdwijningszaak van het scholiertje uit Lichtenberg.

Nooit gevondenDe negenjarige Peggy Knobloch verdween op 7 mei 2001 toen ze van school terug naar huis wandelde. De vermissing werd bijzonder snel opgemerkt en er startten meteen verschillende zoekacties, maar er was werkelijk geen spoor van het meisje. Een jaar later was er eindelijk een doorbraak in het dossier.

De mentaal gehandicapte Ulvi K. werd als verdachte voor de verdwijning aangeduid. Volgens de onderzoekers had hij het meisje eerst seksueel gebruikt, en had hij haar vermoord om de criminele feiten te verdoezelen. In 2004 werd hij officieel als moordenaar veroordeeld, maar gek genoeg werd hij tien jaar later vrijgesproken in een nieuw proces.

Nieuw spoorIntussen volgde de politie een nieuw spoor in het onderzoek. Voormalige bekenden van de familie van het meisje kwamen onder de aandacht van de speurders, maar het spoor liep dood. Ze zijn intussen niet langer verdacht. Ook andere spectaculaire zoekacties door de jaren heen brachten nooit een doorbraak. Zo werden bij een verdachte lijkresten aangetroffen, maar bij nader onderzoek bleek het DNA niet overeenkomstig.

De plaats waar nu toch mogelijk resten van Peggy zijn teruggevonden, een bosrijke omgeving op de grens tussen Thüringen en Beieren, werd in het hele onderzoek nooit eerder onderzocht.

LichaamsrestenVolgens een woordvoerder van de politie lagen sommige lichaamsresten gewoon op de grond, maar waren anderen begraven onder de aarde. Het is op dit moment nog niet duidelijk of de vindplaats ook de plaats is waar het meisje om het leven kwam. De politie zal ter plaatse nog verder zoeken naar aanwijzingen die dat kunnen bevestigen of uitsluiten.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee