VVD en PvdA tegen subsidie 'homohelpers'

Print
VVD en PvdA tegen subsidie 'homohelpers'

Afbeelding: ANP

De coalitiepartijen VVD en PvdA willen dat minister Jet Bussemaker (Emancipatie) de subsidie voor de christelijke organisatie Hart van Homo's toch intrekt. Er is kritiek op de organisatie omdat die tot seksuele onthouding voor homo's zou oproepen.

 

Bussemaker (PvdA) trekt de subsidie echter niet in, omdat volgens haar niet is gebleken dat Hart voor Homo's aanzet tot onthouding. Ook zou de club homo's en lesbiennes niet ontmoedigen om te trouwen met iemand van hetzelfde geslacht.

Kamerlid Keklik Yücel (PvdA) dinsdag: ,,Mijn informatie is dat deze organisatie homoseksualiteit alleen bespreekbaar maakt, maar niet de acceptatie bevordert. De boodschap 'je mag het wel zijn maar eigenlijk mag je het niet doen' bevordert niet de acceptatie. Als mijn informatie klopt dan moeten we wat mij betreft stoppen met de subsidie.''

Volgens VVD-Kamerlid Anouchka van Miltenburg zijn homojongeren in orthodox christelijke kring ,,het slachtoffer van een organisatie die zegt hen te helpen maar vervolgens onthouding en ontkenning predikt. Dat kan en mag absoluut niet.'' Ze heeft een debat aangevraagd om de minister te kunnen dwingen de subsidie terug te draaien.

Bussemaker vindt het belangrijk dat Hart voor Homo's streng-christelijke scholen kan binnenkomen om homoseksualiteit bespreekbaar te maken.

De ChristenUnie is wel vol lof voor de ,,ruimdenkendheid en tolerantie'' van Bussemaker. Zij biedt volgens de partij ruimte aan een organisatie die een andere kijk heeft op de zaak dan zij.