Frankrijk tegen Duitsland om plek in finale

© ANP

Frankrijk en Duitsland bepalen donderdagavond vanaf 21.00 in het prachtig gerenoveerde Stade Vélodrome van Marseille wie zondag tegenover Portugal staat in de finale van het EK.

ANP

Het gastland start de halve eindstrijd in de wetenschap dat het al 58 jaar geen serieus duel met de huidige wereldkampioen heeft gewonnen. Frankrijk versloeg de Duitsers vorig jaar november wel in een oefenwedstrijd (2-0). Duitsland schakelde Frankrijk twee jaar geleden uit op het WK in Brazilië. Pijnlijk voor Frankrijk waren ook de verloren halve finales op het WK's van 1982 en 1986.Didier Deschamps heeft een fitte selectie. De bondscoach van Frankrijk moet beslissen of hij Adil Rami en N'Golo Kanté laat terugkeren in zijn basisformatie. Beide spelers zaten geschorst op de tribune toen de Fransen in de kwartfinale over IJsland heen denderden (5-2).Duitsland is gehavend uit een lange kwartfinale met achttien strafschoppen tegen Italië gekomen Mario Gomez en Sami Khedira zijn geblesseerd en Mats Hummels moet een schorsing uitzitten.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee