Klaas-Jan Huntelaar blijft Schalke 04 trouw

© EPA

Ajax kan de komst van Klaas-Jan Huntelaar vergeten. De 32-jarige spits speelt ook komend seizoen bij Schalke 04, zo beweert hij in de Duitse krant Bild.

ANP

,,Ik blijf bij Schalke, er is nooit sprake geweest van een andere club'', aldus de 76-voudig international van Oranje (42 doelpunten). ,,Ik ben hier al lang en wil graag verder, over iets anders heb ik niet nagedacht.''

Huntelaar speelt sinds 2010 in Gelsenkirchen, na twee tegenvallende jaren in Spanje (bij Real Madrid) en Italië (AC Milan). In zes seizoenen bij Schalke 04 maakte de topschutter uit de Achterhoek tachtig competitiedoelpunten. Geruchten over een terugkeer naar Ajax werden de afgelopen weken steeds sterker. De Amsterdamse club zou in Huntelaar de ideale kandidaat zien om de Poolse spits Arek Milik op te volgen, die zo goed als zeker vertrekt.Huntelaar dient naar eigen zeggen echter zijn nog één jaar doorlopende contract in Duitsland 'gewoon' uit. ,,Ik ben gelukkig bij Schalke, dit is mijn club in het buitenland. Ik wil er hier zoveel mogelijk uithalen.''Huntelaar bereidt zich momenteel met Schalke in China voor op het nieuwe seizoen. Tijdens de eerste oefenwedstrijd onder de nieuwe trainer Markus Weinzierl was hij direct trefzeker.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee