Vierdaagse krijgt eigen gladiool

© ANP

De Vierdaagse heeft vanaf deze zomer een eigen gladiool, die internationaal op de markt wordt gebracht onder de naam The Walk of the World.

ANP

De gladiool heeft oranjerode bloemen en een veel kortere steel, zodat wandelaars de zware bloemen makkelijker kunnen dragen, zei kweker Theo Theunissen uit Heumen donderdag.

De gladiool hoort traditiegetrouw bij de Vierdaagse. Tijdens de intocht op vrijdag heet de Nijmeegse Sint Annastraat om die reden Via Gladiola. De bloemen zullen volgens de kweker dit jaar wel duurder zijn dan anders, want door het natte voorjaar zijn er niet veel bloeiende gladiolen.

De speciale bloem is ontwikkeld voor de honderdste Vierdaagse, die op 19 juli van start gaat. Wegens het jubileum verschijnen ook onder andere een legpenning, Vierdaagsepostzegels, Vierdaagsewijn, sportschoenen, een speciale Donald Duck en een Monopolyspel. Het wandelevenement op veel tv-zenders dagelijks te volgen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee