Laatste waarschuwing Hamilton en Rosberg

Hamilton na de zege in de Grand Prix van Oostenrijk.

Hamilton na de zege in de Grand Prix van Oostenrijk.© EPA

Formule 1-coureurs Lewis Hamilton en Nico Rosberg mogen de rest van het seizoen voluit racen in hun Mercedessen, maar er zijn wel strikte afspraken gemaakt om nieuwe onderlinge aanrijdingen te voorkomen. Bij nieuwe incidenten kunnen stalorders als 'laatste redmiddel' worden uitgevaardigd.

ANP

Dat maakte de renstal donderdag bekend voorafgaand aan de Britse Grand Prix op het circuit van Silverstone. Op de Red Bull Ring in Oostenrijk kwamen beide kemphanen zondag opnieuw met elkaar in botsing, tot grote ergernis van de teamleiding. Rosberg verspeelde een vrijwel zekere podiumplaats, waarna Max Verstappen kon profiteren en de tweede plaats greep.

Volgens Mercedes zijn door drie incidenten tussen de twee rivalen in de laatste vijf races al meer dan 50 WK-punten voor de constructeurstitel verloren gegaan.

Wat het nieuwe 'niet-aanvalsverdrag' precies inhoudt, maakte de Duitse renstal niet bekend. Wel zijn er ,,drastische afschrikkingsmaatregelen genomen om contact tussen beide auto's te voorkomen'', aldus het team in een verklaring.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee