Moeder en zoon slikken 3 ton aan geld in

© Koninklijke Marechaussee

Een 51-jarige vrouw en 25-jarige man uit Venezuela kregen het voor elkaar om 'geldbollen' ter waarde van bijna 300.000 euro te verstoppen in hun lichaam. De Koninklijke Marechaussee op Schiphol kon de twee aanhouden, maakte ze donderdag bekend.

AD

Het geld kwam op 21 juni aan het licht tijdens een securitycontrole voor vertrek naar Zuid-Amerika. Bij de controle bleek dat de man in zijn kleding zeven bollen had verstopt. Hierop is de Douane ter plaatse gegaan voor verder onderzoek. De marechaussee had al snel door dat de man ook geld in zijn lichaam vervoerde. De man werd vervolgens onwel en moest voor behandeling naar het ziekenhuis. Daar moesten 33 bollen operatief worden verwijderd. Briefjes van 500Ook zijn 51-jarige moeder was betrokken bij de smokkel. Uit een scan bleek dat zij twintig bollen had geslikt. De geldbollen waren verpakt in briefjes van 500 euro.Het Samenwerkingsverband Liquide Middelen (SVLM) is onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord-Holland een onderzoek gestart. De verdachten zitten vast. De rechtbank heeft deze week hun voorlopige hechtenis met 90 dagen verlengd.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee