De making of…een cover voor L-magazine

© MGL

Kleding maakt de man. Maar zeker ook het hondje. Dus koopt menig baasje kasten vol outfits voor zijn schatje. In L-magazine van zaterdag zie je hoe vijf Limburgse viervoeters tiptop de straat opgaan. Deze hondjes zijn zo fotogeniek dat één ding meteen duidelijk is voor de redactie van L-magazine: er moet ook zo’n beestje op de cover. Maar dan nét een tikkeltje over the top. En dus krijgt verslaggeefster Hanneke de opdracht om een rottweiler in een roze jurk te regelen voor een fotoshoot.

Maar ja, wie wil zijn rottweiler nu beschikbaar stellen als model? Die beestjes zijn toch meer van het type waakhond. Een oproep op Facebook levert echter direct resultaat op. Kane, de stoere hond van René en Marij van den Elzen uit Posterholt, mag op de foto. Zelfs in een roze jurk, terwijl hij toch echt een mannetje is. René en Marij zien er de lol wel van in. En als Marij Kane om te testen een blouse aantrekt, vindt het lieve beest het allemaal best.

Hond - check -. Maar dan moet er nog een roze jurk in maatje rottweiler komen. Een zoektocht op internet en telefoontjes naar meerdere hondenboetieks levert niets op. ‘Nee mevrouw, jurkjes hebben we alleen voor chihuahua’s’, luidt steevast de reactie. Gelukkig heeft onze verslaggeefster een heel handige moeder. Rap wordt een mini-jurkje voor zo’n klein keffertje besteld en drie keer zo groot – na een zoektocht op de markt naar de meest zuurstokroze stof – nagemaakt en verder verfraaid door mama Hannie Drohm. Het resultaat is geweldig.

De jurk zit Kane als gegoten. Al kijkt hij wel een tikkeltje beteuterd. En dan mag fotograaf Stefan Koopmans aan de slag. Dankzij ‘kippetje’ lukt het om Kane als een volleerd fotomodel te laten poseren:

Als de foto’s op de redactie binnenkomen, huilt het team van L-magazine tranen met tuiten. Van het lachen welteverstaan. Maar dan komt het moeilijkste: het kiezen van dé ultieme foto. De foto waarmee we de lezers zaterdag verrassen, doen glimlachen of wellicht doen schateren. Zien hoe zo’n selectie verloopt?

En het eindresultaat? Dat zie je zaterdag in L-magazine, de weekendbijlage van De Limburger/Limburgs Dagblad…

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee