Vrouw bedankt agenten Dallas voor 'menselijk schild'

Print
Vrouw bedankt agenten Dallas voor 'menselijk schild'

Afbeelding: AD

Agenten vormden tijdens de bloedige schietpartij in Dallas in de Amerikaanse staat Texas een menselijk schild om een gewonde moeder en haar zoon te beschermen tegen de rondvliegende kogels. De vrouw bedankte de politiemensen zondag (lokale tijd) op een persconferentie.

De moeder, Shetamia Taylor (37), werd donderdag in haar been geraakt door een kogel. Dat gebeurde toen een 25-jarige veteraan het vuur opende op agenten tijdens een vreedzame betoging tegen politiegeweld.
Na te zijn geraakt, trok Taylor haar zoon naar de grond. Toen ze opkeek zag ze hoe een agent naar voren stormde. ,,De politieman sprong bovenop me en bedekte mij en mijn zoon'', vertelde de ontroerde vrouw vanuit een rolstoel. Ook andere agenten beschermden Taylor en haar zoon met hun lichamen. Taylor noemt hen 'helden'. 

,,Ze dachten niet aan hun eigen veiligheid'', vertelde de dankbare moeder. Taylor riep mensen op niet te snel te oordelen over de politie. Volgens de vrouw, zelf een Afro-Amerikaanse, zijn agenten er niet allemaal op uit 'om ons te grazen te nemen'. 

Politiegeweld
In de VS wordt sinds donderdag op meerdere plekken geprotesteerd tegen politiegeweld. In zowel de staten Minnesota als Louisiana schoten agenten de afgelopen week een zwarte man dood. Beide incidenten werden op video vastgelegd. Bij protesten tegen politiegeweld in Dallas opende Micah Johnson vervolgens het vuur, naar eigen zeggen om 'zoveel mogelijk agenten te doden'. Vijf agenten kwamen om het leven. Johnson werd door de politie gedood.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen