De ongelukkigste ijsbeer ooit zit voor rest van zijn dagen in winkelcentrum

Print
De ongelukkigste ijsbeer ooit zit voor rest van zijn dagen in winkelcentrum

Afbeelding: youtube

In een Chinees winkelcentrum kan je naast kleren kopen ook dieren bekijken. De dieren zitten opgesloten in kooien zonder daglicht zodat de mensen er selfies mee zouden kunnen maken. Je kan er onder andere vissen, walrussen en wolven zien. Maar het meest opvallende dier is de ijsbeer. Op de beelden is te zien dat het dier een hele dag op dezelfde plek blijft liggen, en helemaal niks doet.

Er ligt een been voor zijn neus, zogezegd om hem te entertainen, maar dat deert hem helemaal niet. De ijsbeer is doodongelukkig. Er is ook helemaal niks aangepast aan de kooi, om het het dier wat aangenamer te maken, of natuurlijker. Verschillende dierenrechtenorganisaties hebben al geprobeerd om toestanden zoals deze te boycotten, maar nog zonder al te veel resultaat. Daarom postte Animals Asia dit filmpje onlangs opnieuw, dat eigenlijk dateert van maart, om mensen te alarmeren.

De toestand van deze ijsbeer is er niet op verbeterd, erger nog, het is zelfs verslechterd. David Neale van Animals Asia legt uit dat ijsberen heel veel nodig hebben qua verzorging en voeding. Een ijsbeer moet kunnen klimmen, wandelen en jagen. Maar eigenlijk om te beginnen moet een ijsbeer vooral in de vrije natuur kunnen leven.