De Vierdaagse is voor sommige wandelaars al begonnen

Print
De Vierdaagse is voor sommige wandelaars al begonnen

Afbeelding: ANP

Voor Ad Leersink uit Den Bosch en 668 andere wandelaars is de Vierdaagse al begonnen. Want Nederland wandelt naar Nijmegen: vanuit alle provinciehoofdsteden zijn ze op weg naar de Waalstad. Zaterdag was de eerste etappe van deze Sterwandeltochten.

Ad Leersink (64) stond zaterdagochtend met 99 andere wandelaars uit Brabant bij het Provinciehuis in Den Bosch waar het startschot werd gegeven. Dat gebeurde tegelijkertijd ook bij de elf andere provinciehuizen.

Provincies
De wandelaars moeten hun provincievlag naar Nijmegen brengen. In totaal 1.275 wandelaars doen mee aan de Sterwandeltochten, verreweg de meesten lopen enkele etappes. Het aantal deelnemers per provincie is onder andere afhankelijk van de afstand en van de route.

Ommetje
Vanuit de Gelderse hoofdstad naar Nijmegen is het slechts 18 kilometer, maar de Gelderse wandelaars maken een ommetje via de Vierdaagse van Apeldoorn, die een week eerder wordt gehouden dan de Vierdaagse van Nijmegen. De Brabantse Stertochtwandelaars lopen ook een flink ommetje om in Nijmegen te komen, in totaal leggen ze in estafette 180 kilometer af.

Zondag 17 juli gaan alle wandelaars uit alle provincies vanuit Lent in een feestelijke parade door de binnenstad, tevens de officiële opening van de jubileumviering. Op dinsdag 19 juli begint de 100ste Vierdaagse.