Teambaas Mercedes: 'Verstappen was spectaculair'

Print
Teambaas Mercedes: 'Verstappen was spectaculair'

Afbeelding: epa

Max Verstappen eindigde zondag in eerste instantie als derde tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië, maar werd later ten faveure van Nico Rosberg gepromoveerd naar plaats twee. De teambaas van Rosberg bij Mercedes, Toto Wolff, noemt de prestaties van Verstappen 'spectaculair.'

,,Zijn manier van racen is spectaculair, met name de manier waarop hij zijn wagen positioneert op de baan", zo vertelt Wolff. ,,Als hij een goede auto heeft, weet hij een geweldig gevecht te leveren. De wagen van Red Bull is namelijk erg goed in de regen."

Ook de teambaas van Red Bull zelf, Christian Horner, was lovend over de prestaties van Verstappen. ,,Zijn inhaalactie in Becketts bij Rosberg was sensationeel", zo vertelt de Brit bij Sky. 

Horner heeft goed vertrouwen in de volgende Grand Prix in Hongarije. ,,Hongarije is een beetje als Monaco, maar dan zonder vangrails en in Monaco maakten we het ze heel lastig." De Red Bull-teambaas richt de pijlen vooralsnog eerst op Ferrari. De Italiaanse renstal staat in het constructeurskampioenschap, maar nipt voor Red Bull. ,,Het gaat heel spannend worden in de tweede seizoenshelft. Als je ziet hoeveel sneller we vandaag waren op een vrije baan is dat erg bemoedigend."