Vrouw omgekomen matador: Mijn leven is voorbij

Print
Vrouw omgekomen matador: Mijn leven is voorbij

Afbeelding: EPA

Raquel Sanz (32) keek vanaf de tribune toe hoe haar man, de bekende matador Victor Barrio (29), gespietst werd door een stier en overleed.

Ze is er helemaal kapot van: 'Bedankt voor alle steunbetuigingen', schrijft ze op Twitter. 'Ik kan niet reageren, ik ben de woorden kwijt. Mijn leven is voorbij, ik heb geen kracht meer.'

Sanz schreef ook een emotioneel bericht aan haar echtgenoot, met wie ze sinds 2014 getrouwd is. 'Ik weet zeker dat je nu een bijzonder uitzicht hebt. Ik hoop zo dat er glorie is voor iedereen die zijn leven verloren heeft op de hoorns van stieren. Mocht dat niet zo zijn, rust dan in vrede waar ook je ook bent. Onze gedichten zullen je zeker onsterfelijk maken.' Sanz, die het leven 'oneerlijk' noemt, plaatste ook een Spaans gedicht bij haar bericht. 

Vul hier een omschrijving van de foto in.

Raquel Sanz Lobo, bron: Twitter

 

Lorenzo
Het ongeval gebeurde tijdens het festival van Teruel in Aragon. Victor Barrio was bezig met zijn derde gevecht van de dag aan: stier Lorenzo. Het dier leek bijna overwonnen, maar haalde op het laatste moment uit naar de matador en ramde hem in zijn zij. 

De hoorn spietste zijn long en scheurde zijn aorta. Hij kreeg een hartstilstand. Hulpdiensten in het ziekenhuis hebben nog geprobeerd Barrio te reanimeren, maar tevergeefs. Het festival werd direct na zijn dood stilgelegd.