'Van den Heuvel moet zich verantwoorden voor Joran Tapes'

Print
'Van den Heuvel moet zich verantwoorden voor Joran Tapes'

Afbeelding: Radar Online

Misdaadverslaggever John van den Heuvel is gevraagd verantwoording af te leggen voor de vraaggesprekken die hij heeft gehad met Joran van der Sloot, die vastzit in de beruchte Challapalka-gevangenis in Peru.

Het Openbaar Ministerie in het district Puno wil onderzoeken of er strafbare feiten zijn gepleegd. Van de interviews van Van den Heuvel zijn video's gemaakt.

Volgens De Telegraaf moet Van den Heuvel in Peru uitleg verschaffen over zijn bezoek aan Van der Sloot in februari van dit jaar. Ook Jorans vriendin Leidy, een medewerker van Van den Heuvel en Jorans advocaat Maximo Altez zouden zijn opgeroepen voor verhoor.

Nieuwe informatie
Van den Heuvel laat aan de krant weten dat hij de officiële uitnodiging van de Peruaanse Justitie afwacht. Hij filmde Van der Sloot om nieuwe informatie over de verdwijning van de Amerikaanse studente Natalee Holloway in 2005 los te peuteren. 

,,Om te voorkomen dat hij verklaringen achteraf zou herroepen, heb ik het gesprek opgenomen en het beeldmateriaal later ter beschikking van justitie op Aruba gesteld. Joran, zijn vriendin en advocaat wisten van niets en zijn pas na het gesprek door mij op de hoogte gesteld'', zegt de misdaadverslaggever.

Vermagerd
Van der Sloot zit sinds 2012 een celstraf van 28 jaar uit voor de moord op en beroving van de Peruaanse Stephany Flores. Van den Heuvel stelde vast dat de moordenaar sterk vermagerd en er mentaal slecht aan toe is.