Duitse politie: 1200 vrouwen aangerand

Print
Duitse politie: 1200 vrouwen aangerand

Afbeelding: ANP

Het seksuele geweld tijdens oudejaarsnacht in Duitsland blijkt veel omvangrijker dan van tevoren gedacht werd. In totaal vergrepen zo’n 2000 mannen zich aan meer dan 1200 vrouwen.

Het onderzoek naar de aanrandingen tijden oudjaar in Keulen is afgerond. Daarin kwam aan het licht dat er ook in andere Duitse steden vrouwen werden lastiggevallen. De krant Süddeutsche Zeitung en de omroepen NDR en WDR konden het document van 50 pagina's inkijken.

De Bundeskriminalamt - de federale politiedienst - stelde 881 strafbare feiten vast: 642 gevallen van seksueel geweld en 239 "combinatiedelicten", waarbij het zowel om aanranding als om diefstal ging.

Bij sommige feiten zijn er meer slachtoffers betrokken. De politie komt uit op 650 vrouwen in Keulen, 400 in Hamburg en nog gevallen in Stuttgart, Düsseldorf en andere oorden zonder die cijfers te preciseren. 

De politie schat dat er ongeveer 2.000 mannen betrokken waren bij de incidenten op oudjaar. Maar omdat de meeste incidenten in groep gebeurden, zijn slechts 120 mannen herkend. Van die 120 daders waren minstens de helft buitenlanders die nog maar recent het land waren binnengekomen. Hoeveel verdachten zich schuldig hebben gemaakt aan de feiten zal in de komende maanden bepaald worden. 

Tot nu toe werden vier mensen veroordeeld en twee verdachten vrijgesproken.