Mercedes accepteert met tegenzin tijdstraf Rosberg

Print
Mercedes accepteert met tegenzin tijdstraf Rosberg

Nico Rosberg. Afbeelding: AFP

Het Formule 1-team van Mercedes heeft zich maandag met tegenzin alsnog neergelegd bij de tijdstraf die coureur Nico Rosberg zondag kreeg na de Grote Prijs van Groot-Brittannië.

Mercedes accepteert de interpretatie van de regels door de wedstrijdleiding en ziet af van een beroepszaak, meldde de Duitse renstal in een verklaring. De tweede plek van Max Verstappen op Silverstone staat daardoor vast.

Rosberg kreeg in de slotfase van de race via de boordradio van de teamleiding te horen hoe hij de problemen aan de versnellingsbak van zijn Mercedes moest oplossen. Nieuwe regels van de Formule 1 verbieden dergelijke aanwijzingen. Daarom besloot de wedstrijdleiding Rosberg zo'n drie uur na de wedstrijd een tijdstraf van 10 seconden op te leggen.

Puntenverlies
De leider in het WK moest zijn tweede klassering daardoor afstaan aan Verstappen en zakte naar de derde positie. Mercedes liet zondagavond direct weten te overwegen in beroep te gaan, maar het topteam uit de Formule 1 ziet daar bij nader inzien van af. ,,We willen de komende weken wel discussiëren over de overregulering in de sport'', meldde Mercedes in een verklaring.

Rosberg verloor door zijn tijdstraf drie punten voor het WK. In het klassement heeft de Duitser nu nog maar één punt voorsprong op teamgenoot Lewis Hamilton, die zondag op Silverstone zijn vierde overwinning in de laatste vijf grands prix boekte.

Zesde plaats
De regerend wereldkampioen doet daardoor na een beroerde start van het seizoen weer helemaal mee in de strijd om de titel. Verstappen kreeg er door de straf van Rosberg drie punten bij en staat met een totaal van negentig op de zesde plaats in het WK-klassement.

Speel gratis mee met het Formule 1-spel

Daag je vrienden uit in een subpoule en win!

Voorspel bij elke Grand Prix de kwalificatie & uitslag en maak kans op mooie prijzen.

> delimburger.nl/f1