Noodweer zet verzekeraar in het rood

Print
Noodweer zet verzekeraar in het rood

Afbeelding: ANP

De zware regen- en hagelbuien van de afgelopen weken hebben verzekeraar Achmea een forse kostenpost bezorgd.

Het moederbedrijf van onder meer Interpolis en Centraal Beheer schat het schadebedrag bij zijn klanten nu op ongeveer 260 miljoen euro. Dat is zo veel dat de verzekeraar mede hierdoor verwacht in de rode cijfers te belanden.

Achmea kan een deel van de water- en hagelschade bij onder meer boeren en tuinders in Limburg en Brabant nog terugkrijgen omdat het zelf herverzekerd is. Maar dan nog resteert een nettoschadelast door het noodweer van 140 miljoen euro.

Wat ook meespeelt is dat Achmea, dat ook een groot zorgverzekeraar is, de zorguitgaven afgelopen maanden harder zag stijgen dan verwacht. Alles bij elkaar rekent het bedrijf op groepsniveau daarom op een 'beperkt negatief operationeel resultaat' over de eerste zes maanden van dit jaar.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen