'Winkels naast oude V&D-panden draaien minder omzet'

Print
'Winkels naast oude V&D-panden draaien minder omzet'

Afbeelding: ANP

Winkels die dichtbij voormalige-V&D panden zijn gesitueerd hebben een lagere omzet dan vóór het faillissement van de warenhuisketen. Dat meldt winkelonderzoeksbureau Locatus.

Winkels die dichtbij voormalige-V&D panden zijn gesitueerd hebben een lagere omzet dan vóór het faillissement van de warenhuisketen. Dat meldt winkelonderzoeksbureau Locatus.

Gertjan Slob van Locatus zegt tegen de NOS dat "deze winkels zeker de aankopen van passanten missen, maar over het totaal de mensen wel naar de winkelcentra blijven komen. De loop wordt alleen anders.

Handvol
Gorinchem is een van de steden waar het probleem speelt. "Ed Ligthert, binnenstadmanager, herkent dat. "Eerst namen duizenden mensen dagelijks de route langs de V&D, het pand dat ligt ingeklemd tussen de Krijtstraat en Struisvogelstraat. Dat is nu nog maar een handvol," zegt hij tegen de NOS. 

Sommige winkels profiteren juist van de veranderde looproute van mensen die winkelen. "In onze hoofdstraat zijn er veel meer klanten sinds het vertrek van de V&D", zegt Ligthert."Maar dat compenseert niet het verlies aan klanten en omzet op andere plekken. Per saldo is de binnenstad er op achteruitgegaan sinds het vertrek van de V&D."