Duidelijk bewijs voor doodsbedreiging Wilmots

Print
Duidelijk bewijs voor doodsbedreiging Wilmots

Afbeelding: hbvl

Marc Wilmots is wel degelijk met de dood bedreigd. Er zijn duidelijke bewijzen dat de Belgische bondscoach het slachtoffer is. Dat zegt zijn advocaat Walter Van Steenbrugge dinsdagavond. Hij benadrukt dat de Franse politie uitstekend werk heeft geleverd in deze zaak.

Wilmots werd net voor het cruciale duel van de Rode Duivels tegen Wales op 2 juli met de dood bedreigd. Dat gebeurde per sms, door een Nederlandse vrouw die op haar beurt wijst naar haar vriend.

Stalking
Franse rechercheurs openden een onderzoek en uit het proces-verbaal blijkt dat de politie in het Nederlandse Veghel vorige week een huiszoeking werd uitgevoerd “in het kader van een stalkingszaak”. Stephan v.d.V. wordt beschouwd als de man met wiens gsm de doodsbedreiging werd verstuurd, maar het bericht zou verstuurd zijn door zijn vriendin Jet v.d.G., die beweert Wilmots te kennen en zegt dat ze sms’en van hem heeft ontvangen.

Van Steenbrugge heeft bijkomend onderzoek laten uitvoeren en daaruit blijkt dat het wel degelijk om een vorm van cyber- en telefooncriminaliteit gaat, met doodsbedreigingen. “We nemen dit ernstig op. De mensen die hier achter zitten, moeten dringend opgespoord worden”, benadrukt Van Steenbrugge. Uit het bijkomend onderzoek is volgens de advocaat ook duidelijk gebleken dat de bondscoach puur het slachtoffer is.

Bordeaux
Wilmots’ advocaat reist komende zondag af naar Bordeaux, waar hij maandag contact heeft met de bevoegde procureur. Van Steenbrugge wijst met nadruk op het uitstekende werk van de Franse politie. “Ik ga met de voor Wilmots ontlastende stukken naar Bordeaux, zodat het onderzoek verder kan worden gevoerd. Ik hoop dat het onderzoek zo snel mogelijk afgerond kan worden zodat de daders, die op criminele manier gewerkt hebben, snel kunnen vervolgd worden.”