De top tien populairste kindernamen

Print
De top tien populairste kindernamen

Afbeelding: AD

De populairste kindernamen van de eerste helft van dit jaar zijn verzameld. Met stip op één staat Sem voor een jongen en Julia voor een meisje.

Noah, Daan, Milan en Max completeren de top 5 van populaire jongensnamen, aldus de Sociale Verzekeringsbank, die de namenlijst elk jaar bijhoudt. In 2015 kwamen de namen Liam, Sem en Lucas nog het vaakst voor bij pasgeboren jongens.

Voor meisjes blijven naast Julia klassieke namen als Sophie en Anna in trek. Tess en Emma maken de top 5 compleet. Emma was vorig jaar nog de populairste meisjesnaam van het land. Julia, Sophie en Anna stonden toen ook al bij de vijf populairste namen, hetzij op andere plekken.

330 jongetjes
Afgelopen half jaar werden welgeteld 330 jongetjes Sem genoemd en 326 meisjes Sophie. Nog wat leuke weetjes: sinds 1998 heeft bij de jongens Daan nooit lager gestaan dan plaats 7 en bij de meisjes is Sophie sinds 2006 nooit verder gedaald dat de vierde plek.

In de jongensnamen top 10 komen Sem, Lucas en Luuk de laatste acht jaar ook veel voor, terwijl bij de meisjes namen als Emma, Julia en Lotte heel populair zijn. Ook in andere Europese landen doen deze namen het goed.

Jongensnamen top 10
1. Sem
2. Noah
3. Daan
4. Milan
5. Max
6. Lucas
7. Liam
8. Luuk
9. Finn
10. Levi

Meisjesnamen top 10
1. Julia
2. Sophie
3. Anna
4. Tess
5. Emma
6. Sara
7. Zoë
8. Evi
9. Mila
10. Eva

 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen