Acht jaar cel voor drie verkrachtingspogingen

Print
Pietro T. uit Kessel moet acht jaar de cel in voor drie pogingen tot verkrachting en vrijheidsberoving. Wie is Piëtro T.? En wat heeft hij op zijn kerfstok?

Piëtro T. (38). Op papier Italiaan, maar geboren en getogen in Duitsland. In 2000 is hij daar al veroordeeld voor een gevangenisstraf van negen jaar voor het verkrachten van een vrouw en het ontvoeren van twee andere vrouwen. Sindsdien mag hij dat land niet meer in en verblijft hij in Nederland. Daar begon hij drugs te verkopen aan prostituees op de Kaldenkerkerweg in Venlo. Hij wilde daar in natura voor betaald worden. Prostituees die seks met hem hadden, verklaarden dat ze meerdere keren door hem gedrogeerd werden en daarna anaal verkracht zijn.

Op de telefoon van T. stonden meerdere filmpjes waarin mannen seks hadden met gedrogeerde vrouwen. Piëtro T. was nog getrouwd toen hij Nicole H. (26) in 2010 leerde kennen. H. verbleef veel in de woning in Kessel waar T. met zijn vrouw woonde. H. verstopte zich in de kelder, schuur of meterkast als de echtgenote van T. was teruggekeerd in huis. Samen hebben ze een zoontje van bijna drie jaar oud.

4 jaar cel voor Nicole H.
T. probeerde samen met zijn vriendin H. diverse meisjes in Noord-Limburg te ontvoeren. De rechtbank in Roermond veroordeelde Nicole H.  eerder al tot vier jaar celstraf. H. werkte mee aan de plannen van haar toenmalige vriend T. om twee meisjes uit Maasbree en Malden te ontvoeren en te verkrachten. De 26-jarige vrouw moest ook bijna drieduizend euro schadevergoeding betalen aan het slachtoffer uit Maasbree.

Blondines
Het tweetal was bewust op zoek naar ‘mooie blondines’. In een telefoongesprek komt dat duidelijk naar voren. Hij herinnert de uit Nettetal afkomstige H. aan de afspraak dat ze samen een „mooie blondine zouden gaan halen.” Maar door H.’s verslaving aan de drug GHB „kunnen ze niemand pakken”, bijt T. haar toe. Ze valt in de auto telkens in slaap. T. dreigt voortaan zelf op pad te gaan. Dat vindt H. geen goed idee. Ze wil er zelf ook wat van meekrijgen. H. vertelt T. dat ze met hem zal meewerken.

Reconstructies
2012

Venlo
In de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 september 2012 fietst een 19-jarige studente samen met een vriendinnetje terug naar huis van een avondje stappen in Venlo. Op de Maasbrug nemen de twee afscheid van elkaar. In Hout-Blerick merkt de studente, die haar weg naar huis inmiddels alleen heeft voortgezet, op dat een auto haar twee keer passeert en verderop stil gaat staan. Als ze langsfietst hoort ze voetstappen. Een man duikt op en maant haar met pepperspray tot stoppen. Hij geeft haar bovendien een forse klap in het gezicht. “Ik wil seks met je”, zegt hij. Hij werpt haar tegen de grond en probeert haar te bedwelmen met chloroform. De studente weet de man van zich af te duwen. Ze schreeuwt. Daarop neemt hij de benen. De man vergeet het witte dopje van zijn fles chloroform.

2013
Tienray
In de nacht van vrijdag 30 op zaterdag 31 augustus fietst een 22-jarige vrouw uit Swolgen alleen naar huis nadat ze in Horst op stap is geweest. Op de Tienrayseweg ziet ze een kleine, grijze, hoekige auto schuin in de berm staan. Opeens duikt er een man op. Hij sleurt haar de auto in. Een andere vrouw zit achter het stuur. Op de achterbank denkt het slachtoffer aan ontsnappen. Terwijl de auto nog rijdt, trekt ze de deur open en springt eruit. De man grijpt haar bij de haren en sleurt haar meters mee. Toch weet de vrouw te ontsnappen.   

2014
Sevenum
Het is 21 november 2014, half tien in de ochtend. Een 17-jarig meisje uit Maasbree ontsnapt ternauwernood aan een ontvoering. Op de Goenjeweg wordt ze op weg naar school van haar fiets gesleurd door een gewapende man met een bivakmuts. Ze krijgt een aantal klappen in het gezicht en wordt in de kofferbak van een zwarte Renault Scenic gelegd.  Ze weet via de achterbank te ontsnappen uit de auto. Op de plek waar het meisje werd ontvoerd worden spullen aangetroffen van de dader. Het DNA op de spullen blijkt te matchen met het witte dopje.