Camiel Eurlings doet aangifte tegen ex-vriendin

Print
Camiel Eurlings doet aangifte tegen ex-vriendin

Afbeelding: ANP

Oud-minister Camiel Eurlings heeft aangifte gedaan tegen de vrouw die hem beschuldigt van mishandeling. Hij beschuldigt de vrouw, zijn ex-vriendin, nu van een poging tot chantage dan wel afpersing, en van smaad. Dat stelt Eurlings in een verklaring aan het AD.

De vrouw, de 33-jarige Tessa Rolink, deed in december vorig jaar aangifte tegen de voormalige CDA-minister. Eurlings zou haar in juli 2015 ernstig hebben mishandeld, met diverse verwondingen als gevolg. De vrouw zou een hersenschudding, een gebroken elleboog, gescheurde oorlellen en diverse kneuzingen hebben opgelopen. De politie heeft de zaak sinds december in onderzoek.

Openbaar
Eurlings reageert nu voor het eerst in het openbaar op de zaak. ,,De heer Eurlings heeft kennis genomen van de aangifte die jegens hem is gedaan van een vermeend incident dat vierenhalve maand voorafgaand aan het doen van deze aangifte zou hebben plaatsgevonden", staat in een schriftelijke verklaring aan deze krant, opgesteld door zijn advocaat Geert-Jan Knoops.

,,De heer Eurlings heeft de aangifte gemotiveerd en gedocumenteerd betwist. De aangifte berust op feitelijke onjuistheden. De heer Eurlings heeft zijn volledige medewerking verleend aan het onderzoek. In verband met de aangifte die jegens hem is gedaan, heeft hij bij gelegenheid van zijn verhoor bij de politie zelf aangifte gedaan jegens de aangeefster.''

Geen commentaar
,,De heer Eurlings heeft het opportuun geacht om het strafrechtelijk onderzoek niet te doorkruisen door voortijdig zijn visie op de zaak in de media te geven. Dat is dan ook de reden geweest om geen commentaar te geven op speculaties in de media. De heer Eurlings vindt het principieel onjuist dat via de media het debat over deze kwestie wordt gevoerd. Nu echter de inhoud van de aangifte kennelijk is gelekt naar de pers, heeft hij geen andere keuze dan melding te maken van de aangifte die hij zelf heeft gedaan, welke thans eveneens onderwerp van onderzoek is. Hij zal zich echter, mede gezien voornoemde reden, onthouden van verder inhoudelijk commentaar.''

Rio de Janeiro
Eurlings (42) vertrekt binnenkort naar Rio de Janeiro, waar hij als enig Nederlands lid van het Internationaal Olympisch Comité aanwezig zal zijn. Eurlings stond jarenlang bekend als politiek wonderkind: in 2004 werd hij, pas 30 jaar oud, al benoemd tot CDA-lijsttrekker bij de Europese verkiezingen. Drie jaar later werd hij minister van Verkeer en Waterstaat.